Handgemaakte verzorging voor huid en haar Gecertificeerd Gratis verzending vanaf 60€ Meestal dezelfde dag verzending Dedicatus Mariae

Waarom je hier meer leert over puur leven zonder huid- en haarproblemen

Wat heb jij staan in je badkamerkastje? Cosmeticapotjes, flesjes bodylotion, en ga-zo-maar-door? Het meeste gebruik je niet eens…Wat daar in zit, is niet altijd gezond voor je huid. Vaak niet. Ongezonde ‘rommel’. Ongemerkt smeer je heel wat naars op jouw huid en in je haar. Daar ben ik zelf helaas ook achter gekomen. Bij mij puilde mijn kastje uit met flesjes en potjes vol chemische ‘rotzooi’. Zelfs in mijn dure biologische crèmes, vond ik minerale conserveermiddelen en emulgatoren.

Wat goed is om te eten, is goed voor mijn huid

“Maarre”… dacht ik: “chemicaliën eet ik niet. Ik probeer gezond te leven. Gezond te eten. Dus, waarom smeer ik het dan wel op mijn huid?” Dat moest dus anders. Zo dacht ik bijvoorbeeld aan kokosolie: je kan er mee bakken, het als boter op je brood gebruiken. Maar ook is het ideaal voor je huid en je haar. (lees mijn artikel erover)Toen ben ik zelf aan de slag gegaan.

Zelf maken

Ik ben een persoon die zelf graag dingen maakt. Ik dacht: “als ik het zelf maak, weet ik tenminste welke ingrediënten ik op mijn huid smeer”. Zo is mijn avontuur een jaar of 10 geleden begonnen. Nadat ik allerlei cursussen had gevolgd en toegepast, begon ik met biologische oliën mijn eigen verzorging te maken. Zowel voor mijn huid als mijn haar.

Ieder ingrediënt heb ik zorgvuldig gemengd tot heerlijke zalf, huidolie of shampoobar, en vervolgens uitgeprobeerd. Ook mijn buren, vrienden, familie kregen het om te testen. Het uiteindelijke gevolg: een webwinkel!

Je bent wat je smeert…

Ik hoor vaak van mensen die last hebben van eczeem, of psoriasis en rosacea. Hebben van alles geprobeerd. Gevolg is meestal een dunnere huid, jeuk en nog kwetsbaarder.

Juist dan wil je puur natuur. En zo maak ik het.

Zoals mijn zachte Calendulazalf, zonder minerale olie of emulgator. Van echte Calendulabloemetjes getrokken. Puur. Met de kracht en energie uit de levende natuur. Dat brengt je op de weg naar een gezonder, duurzamer leven.

Je lichaam is uniek en je huid ademt. Hij absorbeert wat je erop smeert. Of je nu een gezonde, pijnlijke of probleemhuid hebt. De huid heeft je liefdevolle aandacht en zorg nodig. Smeer dus puur en leef puur!

​Alle kanten op, behalve waar jij het wil

Heb je last van pluizig of futloos haar, maar je shampoo helpt niet? Dan wordt het er niet beter op. Eerder slechter. Kamp je zelfs met een ongezonde of geïrriteerde hoofdhuid?Vaak komt dat door SLS (toegevoegd sulfaat, schuimend schoonmaakmiddel) of andere chemische toevoegingen. Je ziet het in de middelste schappen in winkels. Bekende fabrieksproducten.Dan wordt het tijd om op Shampoobars over te stappen. Haarzeep, op basis van geselecteerde kostbare olie. Zoals Arganolie. Of Castorolie.Als jij een natuurlijke huid wil en gezond haar, dan vind je hier pure, eerlijke verzorgingsproducten. Voor een mooie huid en gezond haar. Kleinschalig en handgemaakt. Met liefde en een biddend hart. En ja: zonder ongezonde chemicaliën. Lekker en oorspronkelijk geurende producten.

Wil je meer over mijn Shampoobars leren:

Schrijf je in om mijn tips te ontvangen

Over Christane

Christane Nederpelt, oprichtster Tuin van Maria

Altijd een beetje anders, stroom ik over van creatieve plannen. Mijn levensstandaard is eenvoudig; ik rij liever in een oud autootje, koop gebruikte meubels & kleding en maak mijn eten liefst vers uit de moestuin. Zo maak ik zelf mijn huidverzorgingproducten. Met kruiden uit de natuur. Simpel en eenvoudig. Maar net een beetje anders.

Gezond

Aangezien het lichaam tempel is van de ziel vind ik het belangrijk om het lichaam goed te verzorgen. Natuurlijk door beweging en sport, maar ook door de huid met kwaliteitsproducten (zonder conserveermiddelen, sulfaten en plastic of dierlijke grondstoffen) te verzorgen.

Zalf, Olie & Shampoobars

Mijn producten onderscheiden zich doordat ik alleen vegetarische oliën en ingrediënten gebruik. Als ‘conserveringsmiddel’ gebruik ik vitamine E-olie. Tegelijk voedend, verzorgend en verzachtend voor de huid. Van zuiver natuurlijke oorsprong! De crèmes, zalven en oliën zijn voor dagelijks gebruik. Zo blijft je huid vitaal, gezond, beschermd en gevoed.Hetzelfde geldt voor mijn Shampoobars. Die ik overigens maak volgens de ‘Cold Process’ methode, zo blijven alle vitaminen en mineralen en belangrijke stoffen uit de plantaardige oliën voor jouw haar en hoofdhuid bewaard. Ik gebruik daarnaast alleen zuivere essentiële oliën, natuurlijke kleurstoffen (zuiver pigment) en kruidenpoeders.

Moeder Maria

Maria is voor mij het levend voorbeeld van puurheid, schoonheid en zuiverheid. Daarnaast is Maria voor mij een steun en leidster; ze is mijn hemelse Moeder. Natuurlijk kan ik nooit haar zuiverheid benaderen, maar wel kan ik er op bescheiden manier naar verwijzen. Ik geniet ervan om haar afbeeldingen te zien op de plaatjes en etiketten, die ik maak en ontwerp. Zo komt ze vanzelf steeds in mijn gedachten. Ze is de drijfveer geworden voor mijn onderneming! Daarom hebben mijn producten een unieke uitstraling. Zijn veel van mijn producten met namen en afbeeldingen van Maria gesierd. Omdat ik houd van de Maria en van haar zuiverheid. En dat wil ik zichtbaar maken in verzorging van huid en haar: puur en met liefde gemaakt.

WAT ANDEREN OVER MIJ ZEGGEN:

Kwalificatie

Mijn producten zijn gekwalificeerd door een chemist die gespecialiseerd is in cosmetica: Geraldine Garrs werkte aanvankelijk als laboratoriumwetenschapper met analyse- en stabiliteitstests. Ze heeft 15 jaar in de farmaceutische industrie gewerkt voordat zij naar de cosmetica-industrie verhuisde. Sindsdien werkt Geraldine samen met een van de meest ervaren veiligheidsbeoordelaars in het Verenigd Koninkrijk, Edmund Fowles (www.efchemicalconsulting.co.uk), om de kennis en ervaring op te doen om een gekwalificeerde veiligheidsbeoordelaar voor cosmetische producten in de EU te worden. Geraldine heeft een schat aan ervaring met allerlei ingrediënten, waaronder botanische extracten, etherische oliën en parfums, evenals alle standaard en bekende cosmetische ingrediënten. In 2012 ging ze werken in de sector voor cosmetica en persoonlijke verzorging, rond de tijd van de overgang naar de strengere Verordening EC1223 / 2009 die in 2013 werd geïmplementeerd. Haar opleiding omvat tevens:

  • Feb 2015: 6-daagse geavanceerde cursus ‘Veiligheidsbeoordeling van cosmetica in de EU’ onder professor Vera Rogiers aan de VUB Universiteit, Brussel
  • Dec 2013: ‘Intermediate Toxicology – For Non Toxicologists’
  • 1994-2009: Regelmatige training en evaluatie van Good Manufacturing Practice (GMP)

Ik wil zowel voor de smallere als de grotere beurs heerlijke kwaliteitsproducten maken en leveren. Van eenvoudig lavendel-geurzakje tot kostbare Jojoba-Rosa Damascena olie.

X